Ljusvattnets IF

Ljusvattnets Idrottsförening


Ljusvattnets IF bildades 1949. Föreningens huvudsakliga inriktning har under åren varit fotbollsverksamhet. Byns ungdomar och ungdomar från närliggande byar har fostrats i föreningen.


Framgångar i herrfotbollen i seriesammanhang kom i mitten på 80-talet med deltagande i division 3 (nuvarande div.2).


Damfotbollen kom starkt på 90-talet och under ett tiotal år hade föreningen en verksamhet både på ungdoms- och seniorsidan.


Några duktiga spelare tog klivet upp som elitspelare både på dam- och herrsidan. Föreningen har sedan 2017 ingen idrottsverksamhet i serie-sammanhang.


Under en period på 60-talet drev föreningen även ishockeyverksamhet.

Skidåkning var populärt på 70- och 80-talet. Flera skidåkare visade fina resultat i bl.a. Kalvträskloppet och Vasaloppet.


2004 övertog LIF byns nerlagda skola numera Ljusvattnets Byagård.

Flera populära aktiviteter anordnas:  Fotbollsläger, byaluncher, yoga, vävning, kursverksamhet, mm.


Föreningen driver sedan 60-talet även logen med tillhörande kiosk på Kapploppsheden. Under sommaren anordnas ett flertal logdanser med stort besöksantal. Möjlighet finns till en rimlig kostnad hyra logen till arrangemang av olika slag och privata tillställningar (bröllop, fest).


Föreningen har fortfarande som mål att skapa förutsättningar för ungdomar som vill träffas och idrotta, samtidigt som arbetet med att  underhålla anläggningarna är i fokus.


Medlemsavgift 

1 medlem = 60 kr

Hela familjen = 150 kr


Bankgironr: 5582-3793


För frågor kontakta ord. Lars Andersson på: nlarse.55@gmail.com