Hem

När de ansvariga för årets stora pimpeltävling vaknade på söndagsmorgonen må de ha planterat ett stort och varmt leende över hela ansiktet, ty mer tur med vädergudarna går ju knappast att ha; Strålande sol från klarblå himmel, varmt och hyfsat vindstilla...

 

Exakt klockan elva ljöd startsignalen. Nu borrades samtidigt nära tvåhundra hål i isen och vertikalpirkar, mormyskor och balanspirkar sändes ned mot botten av fiskare med tindrade ögon och förhöjd puls. Några fick napp tämligen omgående, medan andra gav upp efter bara någon minut och förflyttade sig några meter för att genast borra ett nytt hål.

 

När kapellets klocka återkallade de tävlande återstod bara invägningen, för att den härliga dagen skulle kunna avslutas med prisutdelningen. Damklassens vinnare Kerstin Åsén sammanfattade dagenså här:

 

"En jättefin dag med härligt väder säger Kerstin, som tävlar nästan varje helg och flera gånger tidigare tävlat i Ljusvattnet. Jag kommer gärna hit och fiskar, avslutar Kerstin, de sköter sig så bra här och gör alltid ett trevligt arrangemang".

 

Text & Foto: Calle Rising

 

Du hittar fler bilder från tävlingen här.

 

För när storfiskar'n talar om hur stora fiskar han får, ja då så skarvar han som han vil, då räcker armarna inte till...

Joel Stenberg från Ljusvattnet måttar sin största fisk och svågern Per Björk från Boliden tittar imponerat på.

Succétävling i kanonväder!

VÄLKOMMEN TILL LJUSVATTNET!

Observera!

Logdanserna i Ljusvattnets Loge är söndagar

19.0 0- 22.30 i Juli!

 

Välkommen då!

 

Läs mer om våra logdanser här.

Jättekul att i någon liten mån få vara delaktig i att sätta Ljusvattnet på (väder)-kartan!

 

Foto: Calle Rising

Senaste nytt

18-06-13

Äntligen har vi lyckats stänga den gamla hemsidan för Ljusvattnet. Så när någon nu använder adressen ljusvattnet.nu så flyttas de automatiskt över till vår nya sida! Härligt!

 

18-06-11

I kväll har vi den femte, och sista, träffen i vår webbcirkel, där vi gemensamt bygger Ljusvattnets nya webbplats.

Från och med i morgon är det alltså kursdeltagarna med Astrid Lindgren och Ida Wastensson i spetsen som kommer att hålla vår webbplats uppdaterad.

 

18-05-25

I den sena vädersändningen i TV4 pryddes hela studion av en panoramabild av Ljusvattnet fotograferat från 120 meters höjd.

 

18-04-30

Tack till alla (ca 80 st) som kom och firade Valborg i Ljusvattnet. Tipsrunda, skattjakt, grillning, majbrasa, fika, film och allmänt umgänge präglade aftonen. Byaföreningen stod som värd.

 

18-04-26

17 damer från Robertsfors hälsade på i Ljusvattnets vävstuga. Efter att ha tittat sig mätta på alstren bjöds på fika medans vävidéer och erfarenheter utbyttes.

 

18-04-24

I kväll har vi fjärde, och näst sista, träffen i vår webbcirkel, där vi gemensamt bygger Ljusvattnets nya webbplats. Det brukar innebära att du som besökare snart hittar ny och uppdaterad information under de olika menyalternativen.

 

18-04-11

VILKET PIMPELVÄDER!

Bilder från tävlingen

hittar du här.

 

18-04-03

Nu händer det mycket i Ljusvattnet! Här i koncentrat:

 

Passion för livet

5 april

 

Pimpeltävling på Ytterträsket

8 april

 

Trivselträff i kapellet

12 april

 

Majstämma

1 Maj

 

Som vanligt hittar du mer detaljerad information i Kalender, som du hittar här.

 

18-04-01

Ljuset kommer åter till Ljusvattnet! Dagarna blir allt längre och snön smälter lite motvilligt undan från lägder och skogar. Allsvenskan i fotboll startar, kort sagt;

VÅREN ÄR HÄR!

April månad startar lika frisk som en vårvind med massvis av aktiviteter som föreläsning i byagården, pimpeltävling och Trivselträff. Och om allt detta och mer därtill kan du läsa om här på vår webbplats!

Och det är inget aprilskämt!

 

18-03-12

I kväll har vi tredje träffen i vår webbcirkel, där vi gemensamt bygger Ljusvattnets nya webbplats. Det brukar innebära att du som besökare snart hittar ny och uppdaterad information under de olika meny-alternativen.

 

18-03-10

Hemmasonen Marcus Nyström, team Ljusvattnet Skoterskrot, vann första pris i klassen Leafer/Bladfjädrat under lördagens skotertävling i Ljusvattnet.

 

18-03-02

Nu är det bråda dagar för Marcus Nyström på Skoter-skroten, och alla dem som hjälper honom med detta stora arrangemang som skoter-tävlingen ändå är. Bara en vecka kvar tills tävlingen inleds på fredagen den 9 mars med en Test & Tune där alla deltagarna får möjlighet att känna på banan och finjustera sina maskiner.

Missa inte detta!

 

Vi bygger ny webbplats för Ljusvattnet!

 

Du har kommit till en webbplats under byggnad. Vi snickrar ihop den i formen av en studiecirkel hos Studieförbundet Vuxen-skolan. Vi har en träff i må-

naden och beräknar att vara helt klara i maj 2018.

 

Så när du klickar runt i vår meny händer det att du hittar bilden här till höger, alternativt ingen info alls. Men hav tåla-mod, vi uppdaterar konti-nuerligt.

 

Att vi redan har publicerat sidorna beror på två saker; dels tycker vi att mycket trevlig information redan finns på plats, och så ville vi så snabbt som möjligt ersätta Ljusvattnets gamla, numer ganska omoderna plats på Internet.

 

Surfa gärna runt och se hur långt vi kommit. Och vi blir väldigt glada om du ger oss synpunkter, vi tar emot både ris och ros. Klicka på fliken "Kontakt", där du hittar ett formulär för att mejla till webbmaster och delge oss dina synpunkter.

 

Vi tackar på förhand för din medverkan!